Lefevere krijgt deze compensatie om met Evenepoel naar Giro te trekken

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag maakte QuickStep-Alpha Vinyl bekend dat Remco Evenepoel de Giro zal rijden. En dat heeft niet alleen met het sportieve te zien.

Patrick Lefevere is duidelijk dat Remco Evenepoel geen stappen mag overslaan in zijn ontwikkeling. De Giro rijden vooraleer voor de Tour te kiezen is dan ook logisch.

Evenepoel krijgt zo wat kansen om te groeien in het rondewerk. Daaruit moet blijken of de winst in de Vuelta geen eendagsvlieg was voor onze landgenoot. Maar er is meer. Volgens heel wat waarnemers krijgt Lefevere een hoge startpremie van organisator RCS. Chris Froome zou zo 1 miljoen euro krijgen.

Lefevere ontkent dat er startgeld betaald wordt. “ASO (organisator van de Tour, nvdr.) betaalt sowieso niks, maar bij RCS is dat ook niet gigantisch”, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad.

QuickStep krijgt dus wel zeker iets om voor de Giro d’Italia te kiezen. “De compensatie is vooral logement: extra hotelbedden tijdens de Giro of accommodatie om de periodes tussen twee RCS-koersen te overbruggen in Italië.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24