Nathan Van Hooydonck reageert zelf nadat hij punt achter carrière moet zetten

door: BVDO
Nathan Van Hooydonck Jumbo-Visma
Afbeelding bron: Photonews

Nathan Van Hooydonck mocht woensdag het ziekenhuis verlaten. Hij had een zwaar verkeersongeval nadat hij een hartstilstand kreeg.

Het was Team Jumbo Visma dat het nieuws naar buiten bracht. “Dinsdag is bij Nathan een inwendige defibrillator (ICD) geplaatst, die eventuele nieuwe hartritmestoornissen moet corrigeren”, laat het team weten via zijn officiële kanalen.

“Na uitgebreid onderzoek is bij Van Hooydonck een afwijking aan de hartspier geconstateerd, die vorige week dinsdag de stoornis veroorzaakte die hem bijna fataal werd. De bevindingen betekenen het einde van de profcarrière van Van Hooydonck.”

Dat is een harde dobber, maar uiteindelijk beseft onze landgenoot dat hij vooral veel geluk heeft dat hij het nog kan navertellen.

“Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad”, reageert de renner zelf. “Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen. Het gaat nu wel oké met me, maar dat dit het einde van mijn carrière is, zal ik nog goed moeten verwerken.”

Het zal eventjes tijd kosten om alles te kunnen plaatsen. “Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken. Nu ga ik me richten op mijn herstel en op het aanstaande vaderschap. Met Alicia en de zwangerschap gaat alles goed en we kijken hard uit naar de geboorte. Dat helpt me nu echt.”