Opvallende vaststelling over Remco Evenepoel: “Ik geloof het niet helemaal”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft in de Ronde van Catalonië duidelijk zijn visitekaartje afgeleverd. Ook Johan Bruyneel heeft veel sympathie voor onze landgenoot.

Evenepoel heeft duidelijk gescoord in de Ronde van Catalonië. Ook al pakte hij de eindwinst niet, zijn manier van koersen is spectaculair en dat zien de wielerfans graag.

Ook Johan Bruyneel was enorm onder de indruk van wat Evenepoel liet zien. Zeker in de derde rit, toen hij Roglic klopte in een sprint bergop. “Het was voor het eerst dat ik een goeie Roglic op zo’n manier geklopt zag worden”, klinkt het in de podcast The Move.

En Bruyneel zag nog veel meer. “Ik geloof het niet helemaal, maar ik heb gehoord dat Remco nu vier kilo zwaarder is dan toen hij in de Vuelta op zijn scherpst stond. Als hij inderdaad vier kilo zwaarder is en hij kan zijn Vuelta-gewicht halen voor de Giro, dan is het game over voor de rest.”

Bruyneel schat dat Evenepoel nog één of twee kilogram kan verliezen, want hij staat zeker nog niet op zijn streefgewicht op dit moment.