Patrick Lefevere doet speciale zet voor Tim Merlier

door: BVDO
Jasper Philipsen Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier is de sprinter van Soudal-QuickStep. Lead-out Bert Van Lerberghe kreeg nu speciaal voor hem een contractverlenging.

Bert Van Lerberghe blijft twee jaar langer bij Soudal-QuickStep. Hij tekende dinsdag een nieuwe overeenkomst bij de ploeg van Patrick Lefevere.

“De voorgaande vier seizoen in de ploeg zijn heel mooi geweest en dit is een team dat ik nergens mee kan vergelijken: het voelt als familie”, zegt een opgeluchte Van Lerberghe in een officiële mededeling.

“Ik ken mijn rol als knecht en wil alles voor de ploeg doen in de klassiekers, maar ook in de sprints voor Tim. Dan denk ik met name aan koersen als Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix, waarin ik finale wil rijden en de ploeg wil helpen met het winnen van klassiekers.”

Ook Patrick Lefevere is blij met de nieuwe overeenkomst. “Bert is een sterke coureur, die zich altijd opoffert voor de ploeg. Gedurende zijn tijd bij onze ploeg is hij één van de betere lead-outs geworden, waarbij hij ook een goede band heeft met Merlier. Ik ben blij dat hij nog twee jaar voor ons koerst.”

Al zal dat wel niet in de Tour de France zijn. Lefevere liet al weten dat er voor de Tour volop ingezet wordt op Remco Evenepoel en dat er dan geen plaats is voor een sprinter en een lead-out in een team van slechts acht renners.