Patrick Lefevere laat zich uit over uitspatting Tim Merlier: "No offence, maar ..."

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Tim Merlier pakte deze week zijn tweede ritoverwinning in de Giro d'Italia, een zege die zichtbaar deugd deed bij de sprintbom van Soudal Quick-Step.

Merlier krijgt al lang de kritiek dat hij alleen in staat is om te winnen in de eerste week van een rittenkoers. Met zijn overwinning van donderdag snoerde hij zijn criticasters de mond. "De haters zullen teleurgesteld zijn", klonk het achteraf bij de 31-jarige renner.

Ook manager Patrick Lefevere is bijzonder blij voor zijn poulain dat hij de critici eindelijk een lik op stuk heeft kunnen geven. Dat benadrukte hij in zijn column voor Het Nieuwsblad. "Hij heeft afgerekend met de inhoudsloze kritiek dat hij alleen in de eerste week van een grote ronde sprints kan winnen", klonk het onder meer.

"Mooi dat de zure toetsenbordhelden nu ook hun laatste argument kwijt zijn om geringschattend over hem te spreken", zo vervolgt Lefevere. "Tim is top: een gouden kerel die bijna nooit een afspraak mist", vervolgt Lefevere zijn lofzang. "Bij sprinters is het meestal me, myself and I. Tim is anders."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp