Patrick Lefevere maakt nu al heel belangrijke keuze voor de Tour de France

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep wil volgend jaar voluit inzetten op Remco Evenepoel in de Tour de France. Dat heeft ook zijn gevolgen voor andere renners.

Patrick Lefevere is zo goed als zeker dat er met Remco Evenepoel volop ingezet wordt op de Tour de France als grote ronde. Nochtans is het een atypische editie door de Olympische Spelen, met ook een heel zwaar parcours.

“Zeer zwaar. Het lastigste parcours van de voorbije jaren”, zegt Patrick Lefevere aan Het Laatste Nieuws. “Om te beginnen met de start in Italië. Die wegen zijn ons bekend, weinig vlak. Ritten waarin de aandacht geen seconde mag verslappen.”

“Verder veel korte etappes met veel bergop. De Tour kan al beslist zijn na de vierde rit. Zo vroeg al over de Galibier, met renners uit deze generatie, die elkaar met open vizier bekampen, kan het zijn dat er daar al enkele favorieten ontploffen en het peloton op een hoopje ligt.”

Voor sprinters zijn er acht, maar wellicht zelfs nog minder kansen. Daardoor nemen heel wat topploegen geen sprinter meer mee. Dat zal ook bij Soudal-QuickStep het geval zijn, nu er vol voor Evenepoel wordt gekozen.

“Een sprinter plus een lead-out kan niet meer in een ploeg van acht renners met een klassementsman. We kunnen niet anders dan meegaan met die trend, maar dat wil niet zeggen dat we naast Remco niet nog andere renners meenemen die hard met de fiets kunnen rijden, zoals Kasper Asgreen bijvoorbeeld.”