Patrick Lefevere moet het dan toch toegeven: “Belangrijk element in besprekingen”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

In Italië is veel ongenoegen over het feit dat Remco Evenepoel de Giro verliet. Zeker omdat er een hoge startvergoeding op tafel lag.

Italië schreeuwt moord en brand na het vertrek van Remco Evenepoel uit de Giro. Een coronabesmetting is geen reden meer om niet verder te koersen. Volgens velen voelde Evenepoel dat hij niet in staat zou zijn om de Giro te winnen en is hij daarom vertrokken.

RCS, de organisator van wielerwedstrijden, waaronder de Giro d’Italia, zou volgens Tuttobiciweb één miljoen euro op tafel gelegd hebben om Remco Evenepoel aan de start te krijgen in de Ronde van Italië. “Als dat waar is, zou ik zelfs de helft willen teruggeven”, zegt Patrick Lefevere aan Het Nieuwsblad over de insinuaties.

Al heeft Soudal-QuickStep wel de nodige fondsen ontvangen, zo moet Lefevere toegeven. “Wat wel klopt: ik heb met RCS een bepaald bedrag onderhandeld, maar dat gaat over het hele pakket aan koersen in hun portefeuille. UAE Tour, Milaan-Sanremo, Strade Bianche, Giro, Ronde van Lombardije… Natuurlijk is Remco als wereldkampioen een belangrijk element in die besprekingen.”