Patrick Lefevere spreekt duidelijke taal: “Hoe zielig moet je leven zijn?”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere beleefde een bijzondere week nadat op een Spaanse website stond dat Remco Evenepoel de Amstel Gold Race zou rijden.

Hij werd meteen bestookt door tientallen journalisten die Lefevere via de telefoon om uitleg vroegen waarom Soudal-QuickStep plots voor die keuze ging. Maar het nieuws klopte niet. Het kwam van een nepaccount op sociale media die zogezegd van de wielerbaas was. Met alle gevolgen van dien uiteraard voor Lefevere zelf.

“Vals nieuws verspreiden is nieuw en ik zou de betrokken persoon toch adviseren er geen gewoonte van te maken”, schrijft Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad.

Lefevere had al contact met de persoon die achter de valse account zit. “In die contacten geeft hij dan aan: Ik doe niks illegaal, jullie kunnen mij niks maken. Eerlijk gezegd: ik betwijfel ten zeerste of dat waar is - en al helemaal nu dat account bewust fake news verspreidt.”

Een juridische zaak zal Lefevere er alvast niet van maken. Hij denkt er het zijne van. “Hoe zielig moet je leven zijn als je jezelf moet uitgeven voor iemand anders? Voor Patrick Lefevere dan nog.”