Patrick Lefevere stuurt nieuwjaarsbrief de wereld in

door: BVDO
Patrick Lefevere Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Nieuwjaar ligt al enkele dagen achter ons. Hoogtijd om uit te kijken naar de start van het nieuwe wielerjaar.

2023 was een knap wielerjaar, het is uitkijken of 2024 nog beter wordt. Patrick Lefevere hoopt alvast met Soudal-QuickStep te scoren. “Elk nieuw jaar betekent een nieuw begin en nooit eerder was dat zo van toepassing als dit keer”, zegt Patrick Lefevere op de website van de ploeg.

“Vorig jaar waren we opnieuw een van de beste ploegen ter wereld, gezien onze vijftig zeges. We waren erg blij met deze prestatie, want het was niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit met een monument, een half dozijn ritten in de grote ronden en het WK tijdrijden.”

Er was heel veel te doen rond de mogelijke fusie met Jumbo Visma, maar die kwam er uiteindelijk niet. De grootste wijziging in de omkadering is ongetwijfeld de aanstelling van Jurgen Foré als Chief Operating Officer.

“Ik kijk er naar uit om met Jurgen te werken om de structuren en processen te bouwen die ons in staat stellen om te blijven strijden om een van de beste wielerteams ter wereld te blijven in de komende jaren”, zegt Lefevere daarover.

Met tien nieuwe renners zitten er veel nieuwe gezichten in de ploeg. Als grote doel van Soudal-QuickStep wordt uiteraard de eerste Tourdeelname van Remco Evenepoel naar voren geschoven.

“We kunnen allemaal trots zijn op ons ongelooflijke seizoen in 2023. We willen aan de top blijven en blijven winnen, al weten we dat dit natuurlijk niet eenvoudig is. We zijn vastberaden om hard te werken en geschiedenis te blijven schrijven om momenten van vreugde te brengen aan iedereen die de ploeg steunt.”