Patrick Lefevere in zijn nopjes: “Het wordt heel spectaculair”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere heeft opnieuw genoten van Remco Evenepoel. Dat het hem geen eindwinst opleverde in de Ronde van Catalonië is niet erg voor de grote baas van Soudal-QuickStep.

Patrick Lefevere zag een heel sterke Remco Evenepoel in de Ronde van Catalonië. Lefevere zag dat Evenepoel in topvorm verkeert, maar ook mentaal heel sterk staat door nooit op te geven.

Dat belooft heel veel voor de Giro d’Italia van dit jaar. “Hij won twee etappes, was de hoofdrolspeler in de rittenkoers en deed niet onder voor Primoz Roglic, die niet zomaar iemand is. Ik geef hem een dikke 9 op 10 voor zijn algemene prestatie”, klinkt het bij La Dernière Heure.

De foutjes die Evenepoel maakte, daar ligt Lefevere alvast niet wakker van. Daaruit moet hij leren richting de Ronde van Italië. “Hij zit op 98 of 99% van zijn potentieel. Begin mei gaat hij terug naar de hoogte en verliest hij de laatste overbodige kilo's.”

Volgens Lefevere is dan alles mogelijk in de Giro en zal het een gevecht van man tot man worden. “Hoe dan ook wordt de Giro dit jaar heel spectaculair”, klinkt het nog.