Patrick Lefevere zit nu al met een dik probleem: “Ze bellen me zelf op”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft met zijn winst in de Vuelta de plannen van Patrick Lefevere flink dooreengeschud. Het was normaal de bedoeling om pas in 2024 voor grote rondes te gaan.

Pas binnen twee jaar wou Patrick Lefevere met Remco Evenepoel gaan voor de Vuelta of de Giro, om dan van daar door te groeien richting de Tour.

De eindzege in de Vuelta dit seizoen is eigenlijk twee jaar te vroeg gekomen. Lefevere zal echter nu niks heel snel veranderen, maar houdt zich aan het vooropgestelde plan.

Volgens de regels van de UCI kan er pas vanaf augustus gesproken worden voor contracten van het jaar erna, maar Lefevere maakt ondertussen al heel andere dingen mee.

“Agents bellen me nu al op”, klinkt het bij de RTBF. “Het is december 2022 en ze bespreken contracten voor 2024. Iedereen leest de pers en weet dat ik Remco wil steunen in de grote rondes.”

Al zit Lefevere met een dik probleem. “Er zijn mensen die willen komen, maar natuurlijk gaat de prijs omhoog. Het is aan mij als manager om het evenwicht te vinden tussen wat iemand waard is en wat hij vraagt, en daarbij fouten te vermijden.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24