Paul Herygers ziet nog één doel voor Thibau Nys dit seizoen: "De rest laten vallen"

door: JDH
paul herygers
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys gaat enkele weken geen crossen rijden om zich voor te bereiden om de drukke kerstperiode. Volgens Paul Herygers blijft er maar één groot doel meer over voor hem. 

Thibau Nys opende zijn veldritseizoen bijzonder sterk met zeges in Beringen, Waterloo en op de Koppenberg. Maar nadien werden de resultaten wat minder, met een 19de plaats in Flamanville als breekpunt. 

Er was de komende twee weken sowieso al een stage met wegploeg Lidl-Trek gepland, maar mogelijk blijft Nys nog wat langer afwezig. De crossen in Essen (09/12), Val di Sole (10/12) en Herentals (16/12) waren al zeker geschrapt. Daar komt Namen (17/12) nu wellicht nog bij. 

In Mol (22/12) keert Nys mogelijk terug, net voor de start van de bijzonder drukke kerstperiode. Volgens Paul Herygers moet Nys nu alles in het teken zetten van het Belgisch kampioenschap op 14 januari in Meulebeke. 

"Al de rest moet hij laten passeren", stelt Herygers bij LAMBERT & ALBERT. "Als Wout van Aert dan niet meedoet, heeft hij evenveel kans als de rest. Hij moet alleen zijn goede benen terugvinden."