Philipsen is ‘Kampioen van Vlaanderen’: “Ze weten wat ze moeten doen”

door: BVDO
Jasper Philipsen
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen won vrijdag Koolskamp Koers. De wedstrijd wordt ook wel het Kampioenschap van Vlaanderen genoemd.

Wie Koolskamp Koers zegt, voegt daar onmiddellijk ook een massasprint aan toe. Alle pogingen om te ontsnappen werden vakkundig te niet gedaan. Een massasprint dus en die was echt wel heel erg nipt. De jury had eventjes nodig om Jasper Philipsen op basis van de fotofinish tot winnaar uit te roepen.

“Er komen hier altijd interessante namen op af. Er zitten ook bijna geen hoogtemeters in het parcours en het was een mooi rustig dagje, met aangename temperaturen. Het was dus een aangekondigde massasprint”, zegt Jasper Philipsen die pas terug was van Tenerife.

“Ik heb er goed kunnen fietsen. Ik heb dus niet stilgezeten en wil er graag nog een paar overwinningen aan vastplakken, om het seizoen zo positief mogelijk af te sluiten. Het is tot dusver het beste seizoen van mijn carrière, dus die lijn hoop ik nog even door te trekken.”

Een zege die Philipsen opnieuw aan zijn ploegmaten te danken heeft ook. “Ze weten wat ze moeten doen. Ramon Sinkeldam en Jonas Rickaert zijn heel ervaren als lead-out. Ik werd afgezet in het wiel van Jakobsen en het was wind mee, dus ik ben blij dat ik er nog uit kon komen.”