Remco Evenepoel dan toch in regenboogtrui: "Bijna had ik mezelf nog geflikt"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel start als een van de topfavorieten aan de tijdrit in de Vuelta. En hij mag voor het eerst in zijn regenboogtrui rijden. 

Evenepoel staat vierde in het algemeen klassement en draagt geen enkele leiderstrui. Sepp Kuss draagt de rode leiderstrui, Lenny Martinez draagt als beste jongere nog altijd de witte trui. En dus kan Remco Evenepoel voor het eerst een tijdrit rijden in zijn nieuwe regenboogtrui. "Die trui zal me extra movitatie geven, een boost en wat meer watts", zegt hij bij Sporza. 

Al zorgde Evenepoel er bijna nog zelf voor dat hij toch in een trui van de organisatie ging moeten rijden. "Bijna had ik mezelf nog geflikt door bergpunten te pakken. En als wereldkampioen heb ik in veel koersen dit jaar een leiderstrui gedragen."

Evenepoel pakte zaterdag namelijk 10 punten op de slotklim en kwam zo tot op één puntje van de Argentijn Eduardo Sepúlveda (Lotto Dstny). Zondag waren al de bergpunten voor de vluchters, waardoor Evenepoel zich geen zorgen meer moest maken over de bergtrui. En dus kan hij dinsdag gewoon in zijn regenboogtrui rijden.