Remco Evenepoel haalt dan toch stevig uit over valpartij in Giro

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kwam zondag goed weg in de Giro. Een valpartij op vier kilometer van het einde had hem kostbare tijd kunnen doen verliezen.

In het flashinterview reageerde Remco Evenepoel al een beetje geïrriteerd, maar noemde hij geen namen van wie de valpartij veroorzaakte. Bij Renaat Schotte achteraf deed hij dat wel.

“Kaden Groves gaf een duw aan Davide Ballerini, waardoor hij aan een wiel bleef hangen. Met helikopterbeelden zou het duidelijk geweest zijn. Het was geen mooie actie”, zei de leider van de Giro.

“Ik mag van geluk spreken dat mijn teamgenoten en ik recht gebleven zijn. Het was hectisch, maar je mag geen angst hebben. Je moet vechten voor je plek en dat hebben we goed gedaan.”

De renners van Soudal-QuickStep lieten zich niet wegdrummen. Evenepoel had een duidelijke tactiek klaar voor de slotkilometers van deze etappe.

“Ik had gevraagd om bij het bord van de laatste 3 kilometer te verdwijnen en zo de kans te geven aan de sprinters. Ik wil hen ook niet in de weg rijden. Ik ben blij dat ik daar veel stappen in heb gezet en dat ik beter mijn plek vind.”