Rit in Vuelta geneutraliseerd: Dit vindt Remco Evenepoel ervan

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Door modder op de weg in de slotkilometers werd de negende rit van de Vuelta geneutraliseerd. Het tijdsverschil werd opgemeten op 2,05 kilometer van het einde.

Remco Evenepoel moest niet tot het einde van de etappe koersen. Op 50 meter meer dan 2 kilometer van het einde zat de rit erop.

“Die laatste kilometer was niet te doen”, zei Evenepoel aan Het Laatste Nieuws. “Ik schoof al bergop, in dat stukje afdaling ging het helemaal niet plezant én veilig zijn. Bij de versnelling van Roglic slipte ik even en zat ik niet meteen in het wiel, maar ik denk dat we dezelfde tijd hebben ongeveer.”

Uiteindelijk verloor Evenepoel 2 seconden op Roglic. Rustdag nu en dan dinsdag de tijdrit. “Zonder witte of bollentrui, dus kan ik mijn regenboogtrui aandoen. Het is jammer dat ik een paar dagen geleden een mindere dag kende, vooral omdat we nu de afgelopen twee aankomsten bergop domineerden. We kunnen de eerste week met een positief gevoel afsluiten. Nu een goede rustdag hebben en dan is het aan mij om ‘volle bak’ te gaan in de tijdrit.”