‘Soudal-QuickStep heeft knoop doorgehakt over sprinter voor Tour de France’

door: BVDO
Soudal-QuickStep
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep heeft met Fabio Jakobsen en Tim Merlier twee topsprinters in huis. En er kan maar eentje naar de start in Bilbao.

Jakobsen of Merlier, dat is de vraag voor Soudal-QuickStep. Het Nieuwsblad meldt dat Tim Merlier niet naar de Ronde van Frankrijk gaat. Het ziet er dan ook naar uit dat Fabio Jakobsen de sprinter voor de Tour wordt.

“Ik weet niet goed hoe het komt dat dat een thema blijft. Al voor het seizoen zijn de plannen gemaakt en toen al was duidelijk dat ik de Tour niet zou rijden. Dat blijft zo", zegt Merlier heel erg duidelijk.

Nochtans leek Merlier de voorbije weken zelf aan te sturen via verschillende kanalen dat hij zijn plaats daar wel verdiende. Merlier maakte van de gelegenheid gebruik om te melden dat hij normaal in de Vuelta aan de start komt.

. De Belg gaf de voorbije weken nochtans al vaker prikjes richting zijn team dat zijn vorm uitstekend was en dat de ploeg zijn kwaliteiten wel kende, maar valt dus toch naast de boot. "In de Vuelta start ik in principe wel", geeft Merlier tenslotte nog mee.