Sportief manager van Mathieu van der Poel waarschuwt: "Wie dat doet, is een dommerik"

door: MAB
Mathieu Van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Zowel Mathieu van der Poel als Wout Van Aert verschijnen straks aan de start van Parijs-Roubaix. Het wordt vooral uitkijken naar hoe de Belgische kampioen voor de dag zal komen.

Want de kans lijkt klein dat Van Aert in topvorm aan de klassieker zal beginnen. De renner van Jumbo-Visma werd getroffen door het coronavirus. Volgens Christophe Roodhooft, sportief manager van Alpecin Fenix, is het dom om de Belg nu al af te schrijven. 

 "Hij zal goed voor de dag komen", klinkt het in HLN. "Wie Van Aert afschrijft in Roubaix, is een dommerik. We zullen een goeie Van Aert zien. Hij is zeker niet minder dan goed. Dan zou hij niet meedoen en ook maar terecht. Een renner van dat kaliber moet enkel meedoen als hij verwacht dat hij goed zal zijn."

Voor van der Poel voorspelt Roodhooft enkele problemen. "Het was voor Mathieu beter geweest dat Roubaix een week na de Ronde lag: drie dagen herstellen, verkennen en weer koersen. Om met dezelfde vorm van de Ronde in Roubaix aan de start te staan, is zes dagen overbruggen gemakkelijker dan dertien. Het is nu nog moeilijker."