Straffe bekentenis over wereldtitel Van der Poel: "Dat maakt het nog indrukwekkender"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel knalde vorige zondag naar de wereldtitel op de weg. Zijn ploegmaat Dylan van Baarle deed nog een opvallende onthulling over de valpartij van Van der Poel. 

Dylan van Baarle vertelde bij de podcast In het Wiel over hoe hij de wereldtitel van Van der Poel beleefde. "Het is heel bijzonder, want dit gebeurt niet ieder jaar. En ook de manier waarop... Mathieu heeft laten zien dat hij veruit de sterkste was."

Omdat de koers zonder oortjes wordt gereden, was Van Baarle niet op de hoogte over de situatie in de koers. "Ik wist niet dat Mathieu gevallen was, dat hij alleen was weggereden en hoeveel voorsprong hij had. Pas toen ik van meerdere mensen langs de kant hoorde dat hij wereldkampioen was, wist ik dat het wel waar moest zijn."

"Na afloop heeft hij verteld hij het allemaal is gegaan", zei Van Baarle nog. "Hij vertelde dat zijn plaatje was afgebroken en dat hij niet helemaal normaal zijn pedaalslag kon doen, omdat hij anders uitklikte. Dat maakt het allemaal nog indrukwekkender. Hij was zo sterk, dat hij alles alleen heeft opgelost."