Sven Nys zag Wout van Aert nog nooit zo: "Toch wel opvallend"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert was bijzonder emotioneel na de eerste rit van de Tour. Sven Nys zoekt een oorzaak voor de tranen van Van Aert. 

Wout van Aert sprintte naar de derde plaats in de eerste rit van de Tour. Hij had bijzonder veel twijfels, maar die kunnen nu wel de vuilbak in. En dat zorgde voor emoties bij Van Aert. "Dit doet heel veel deugd na een zware periode", zei hij bij Sporza. 

Na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen moest Van Aert lang revalideren. Daardoor moest hij de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Giro missen. Het is nu duidelijk dat Van Aert het daar bijzonder moeilijk mee had. 

"De emoties kwamen van heel diep. Opvallend, want Van Aert laat die niet altijd zien", zegt Sven Nys. "Stel je eens voor dat hij had gewonnen en het geel had gepakt..." Dan waren de emoties wellicht nog veel groter geweest.

Nys ziet nog een mooie Tour voor Van Aert. "Er komt nog heel veel moois aan. Hij krijgt zeker nog kansen en ook de Spelen volgen inderdaad nog. Wout kan nog groeien, fysiek en mentaal."