Thibau Nys ziet het helemaal zitten voor het WK veldrijden: "Ik ga ervan uit dat het vanaf nu in stijgende lijn zal gaan”

door: CDC
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Na enige twijfel rond zijn schouder lijkt Thibau Nys voldoende herstelt om mee te doen aan het WK veldrijden in de VS. Voor de pers blikte hij vooruit.

Even zag het er naar uit dat Nys noodgedwongen thuis zou moeten blijven na een val tijdens het BK in Middelkerke, maar uiteindelijk lijkt alles mee te vallen. De jonge renner rekent zichzelf niet tot de topfavorieten, maar heeft er wel zin in.

Nys verwacht geen last te hebben van zijn rug of schouder. Wat wel een probleem kan zijn is dat hij enkele dagen niet zo kwalitatief heeft kunnen trainen en hij ook de start moest missen in Flamanville. Zijn ritme en conditie liggen dus mogelijk wat achter. Vooral in Hamme vreest hij dat te merken.

Thibau geeft aan steeds meer vertrouwen in zijn schouder te hebben en elke dag beter rijdt. "Ik spring al opnieuw op borduurkes", zo zei hij aan de pers. "Of ik voor de titel of het podium kan mee doen, dat weet ik niet. Maar ik weet dat ik er niet aan hoef te twijfelen dat ik terecht in de selectie zit."