Thomas De Gendt keert gemotiveerd terug naar het peloton: "Opnieuw aggresiever"

door: MAB
Thomas De Gendt
Afbeelding bron: Photonews

Thomas De Gendt heeft er met 2021 een minder jaar opzitten. De renner van Lotto Soudal belandde net niet in een burn-out en was het plezier op de fiets helemaal kwijt. In 2022 hoopt hij opnieuw verliefd te worden op de sport. 

De Gendt zit momenteel in Spanje nadat hij vorig jaar vroegtijdig het seizoen afrondde vanwege een teleurstellende Ronde van Frankrijk. "Ik was vorig jaar overtraind, en als het fysiek niet loopt, begint het mentaal ook te steken. Ik had symptomen van een burn-out", vertelt hij aan Sporza.

"Ik had maar anderhalve week tussen de Giro en de Tour. Het was allemaal iets te veel. Die slechte prestaties konden niet aan de ouderdom of een slechte conditie liggen. We hebben gewoon iets te laat ingezien dat het lag aan overtraining."

De Gendt trok de stekker uit zijn seizoen om zich opnieuw te kunnen opladen voor 2022. "Ikzelf wil nu gewoon het plezier terugvinden en volgend jaar opnieuw agressiever koersen. De goesting is terug. Mijn wielerpensioen heb ik ook uit mijn gedachten gezet."