Tim Merlier steekt zijn ontgoocheling bij Soudal-QuickStep niet weg

door: BVDO
Jasper Philipsen Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep hield zijn persvoorstelling in Calpe. Voor sprinter Tim Merlier is het toch stevig op de lip bijten.

Tim Merlier zag sprinter Fabio Jakobsen vertrekken bij Soudal-QuickStep, waardoor hij hoe dan ook de nummer één is. Alleen zal hij dat niet kunnen tonen in de Tour de France van dit jaar, wat de ploeg van Patrick Lefevere zet volop in op Remco Evenepoel en niet op sprintzeges.

Merlier zal tevreden moeten zijn met de Giro en de Vuelta en dat doet toch pijn voor de rassprinter om niet op het grootste wielerevent van het jaar te staan.

“Het wordt de Giro of de Vuelta, zeker?”, klinkt het ontgoocheld. “Ik heb mijn eigen ambitie en ik weet dat ik in de Tour sprints kan winnen. Daar ben ik van overtuigd. Als je als sprinter naam wil maken, dan moet het blijkbaar in de Tour. Dat hebben we afgelopen zomer gezien. Maar goed, het zal niet dit jaar zijn.”

Al ziet hij ook nog grote doelen in eendagswedstrijden, in plaats van in de grote rondes. “Dat ik beter presteer in eendagswedstrijden, is geen geheim. Ik kan me er beter voor motiveren. Ik droom wel van het Vlaamse werk, dat steek ik ook niet onder stoelen of banken. Je hebt geen mentale rust in een grote ronde: het is sprinten of overleven.”