Toeval of niet? ‘Cian Uijtdebroeks moest tijd verliezen’

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks moest zaterdag op de slotklim afhaken. Ploegmaat Aleksandr Vlasov had net genoeg voorsprong om een plaatsje over hem te springen in de klassering.

Uijtdebroeks verloor zaterdag 1 minuut en 5 seconden op zijn ploegmaat Vlasov bij Bora-hansgrohe. Die komt daardoor in het klassement op zevende plaats, met zeven seconden voorsprong op onze landgenoot.

Toeval of niet? Er blijven veel vragen over bij het grote publiek. Zo wist Uijtdebroeks eerder in deze Vuelta ook niet dat kopman Vlasov een aanval zou plaatsen.

Het lijkt voor velen zo dat onze landgenoot niet voor Vlasov in het klassement mocht eindigen, omdat de Rus de kopman was in deze Vuelta. En dus tijd moest verliezen.

“Met mij wilden ze ook wel voor een klassement gaan, maar daar geloofden ze niet zoveel in”, zegt Uijtdebroeks aan Het Nieuwsblad. “Het was eerder de teamstrategie dat Alex de man zou zijn. Ik probeerde, naast hem, mijn best te doen om vooraan te blijven.”

“Ik ben erg blij dat ik in de top tien ben gebleven. Dat is wat ik nodig had. Dat ik de ploeg en andere ploegen kon tonen dat ik het in me heb om drie weken op een constant niveau te rijden.”