Tom Boonen heeft heel belangrijk advies klaar voor Remco Evenepoel

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is één van de grote uithangborden van het Belgische wielrennen. Voor Tom Boonen moet hij zich zeker niet in houden.

Bij Soudal-QuickStep is Patrick Lefevere nog heel beschermend voor zijn poulain Remco Evenepoel. Iets wat Tom Boonen een beetje kan begrijpen, maar liever anders zou zien.

Zeker als het over deelnemen aan de Tour de France gaat. Voor Boonen moet hij daar dit jaar al werk van maken en niet wachten tot volgend jaar of misschien zelfs nog later.

“Je krijgt misschien 10 kansen in je carrière om de Tour te rijden. Als je er bent, kan je winnen. Als je er niet bent, kan je niet winnen”, zegt Boonen in Wattage.

Want er kan heel veel gebeuren. Vorig jaar had ook niemand verwacht dat Evenepoel de Vuelta zou winnen, maar toch is het gebeurd. Dat zegt volgens Boonen genoeg.

“Voor hetzelfde geld haken Vingegaard en Pogacar in de eerste Tour-week in elkaar en breken ze allebei een arm”, voegt hij er aan toe. “Remco zit nu in een goede flow. Ik had niet gewacht om de Tour al te rijden.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24