Tom Boonen kiest zijn man van het voorjaar: "Iedereen zal in dezelfde richting wijzen"

door: JDH
Afbeelding bron: Photonews

In Spanje en Australië is het wielerseizoen al op gang geschoten, op het klassieke voorjaar is het nog wat wachten. Tom Boonen heeft alvast zijn favoriet. 

Over iets meer dan een maand, op 24 februari, wordt met de Omloop Het Nieuwsblad de eerste klassieker van het voorjaar gereden. Een dag later is er al Kuurne-Brussel-Kuurne, daarna trekt het peloton naar Italië voor de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. 

Voor Tom Boonen, die drie keer de Ronde van Vlaanderen en vier keer Parijs-Roubaix won, is het wel al duidelijk. "Iedereen die deze winter zijn tv heeft opzet, zal wel in dezelfde richting wijzen", zegt hij bij Sporza. 

"Ik denk dat we Mathieu van der Poel weer heel veel vooraan zullen zien rijden", vult Boonen nog. Vorig jaar won Van der Poel Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix en werd hij tweede in de E3 Saxo Classic en de Ronde van Vlaanderen

Van der Poel maakte tijdens het veldrijden al veel indruk op Boonen. "Hij zit op een niveau waar ik hem nog niet op gezien heb." Benieuwd wat dat straks zal geven eens hij opnieuw op de weg zal gaan rijden.