Tom Steels haalt uit naar zijn renners: “Hebben de capaciteiten niet”

door: AVL
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Voor Soudal Quick-Step is de Tour de France voorlopig één grote teleurstelling. The Wolfpack staat laatste in de stand van het prijzengeld en boekte nog geen enkele ritzege.

Met het uitvallen van kopman Fabio Jakobsen deze week en de onder de verwachting presterende Julian Alaphilippe oogt ook de toekomst in deze Tour niet bepaald rooskleurig voor The Wolfpack. Met deze week enkel nog bergetappes op het programma lijkt een ritoverwinning er al niet meteen in te zitten.

Dat laatste beseft ook ploegleider Tom Steels. "Als je die profieltjes bekijkt, weet je genoeg. Daar hebben wij de capaciteiten niet voor", aldus een strenge Steels bij Het Nieuwsblad. De viervoudige Belgische kampioen verwacht echter wel dat zijn renners zich de komende dagen herpakken.

"Er is geen enkele reden om je nog te sparen. En opnieuw: onze renners zijn gewoon te goed om aan de zijlijn te staan janken", aldus een strijdvaardige Steels. "Je moet er gewoon het beste van maken, meegaan in ontsnappingen, en in de race blijven."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24