Fabio Jakobsen reageert alsnog nadat Brugge-De Panne fiasco werd voor Soudal-QuickStep

door: BVDO
Fabio Jakobsen
Afbeelding bron: Photonews

Fabio Jakobsen was woensdag ontzettend ontgoocheld na Brugge-De Panne. Het ploegspel was helemaal fout gelopen bij de mannen van Patrick Lefevere.

Na de koers was Fabio Jakobsen verschrikkelijk ontgoocheld over het slot van Brugge-De Panne waar hij een klein groepje tot zijn grote frustratie zag sprinten voor de overwinning. Soudal-QuickStep zat met vier man in de beslissende waaier, maar werd uiteindelijk slechts derde en vijfde.

In de podcast Live Slow Ride Fast kwam hij alsnog terug op die finale. “We hadden het tactisch anders moeten aanpakken, maar je hebt de koers niet altijd volledig in handen. Yves forceerde niets toen hij Philipsen en Kooij volgde, maar had in de finale misschien wel eerder kunnen demarreren. Hij had het spel kunnen spelen met Frison, maar het was nog beter geweest als de ploegwagen hem vertelde dat hij op mij moest wachten”, klinkt het.

Maar daar liep het blijkbaar verkeerd, omdat er maar heel weinig communicatie met de volgwagen was. “Ik heb dan maar een aantal keren geroepen dat ik in orde was. Lampaert bleef in het wiel zitten en zei na afloop dat er constant naar hem gekeken werd. Dan houdt het op…”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24