Dikke miserie bij Soudal-QuickStep na Brugge-De Panne

door: BVDO
Brugge-De Panne
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep had na Brugge-De Panne heel wat uit te klaren. Het liep helemaal fout in de finale van de koers.

Vier renners van Soudal-QuickStep reden zich in de top twaalf, maar niemand wist de overwinning te pakken. Blijkbaar liep het allemaal fout in de finale. Fabio Jakobsen had duidelijk op een zege in de sprint gerekend. Hij was na de koers zo ontgoocheld, dat hij niet wilde reageren tegenover de pers.

Het moment in de finale was de versnelling van Yves Lampaert op vijftien kilometer van het einde. Jasper Philipsen en Olav Kooij geraakten mee, maar de eigen ploegmaten van Lampaert niet. “We wilden met de volledige ploeg de bocht indraaien en dan doortrekken, maar ze zaten waarschijnlijk ietsjes te ver. Dat was de miserie”, zei Lampaert achteraf.

“Door een beetje miscommunicatie zitten we inderdaad een beetje te ver op die smalle baan, daar waren we niet mee. Yves ging op dat moment, maar Philipsen pakte over terwijl wij net te ver zaten”, bevestigde Bert Van Lerberghe.

In het groepje van Van Lerberghe zaten ook Davide Ballerini en Fabio Jakobsen, maar zij geraakten niet meer bij de koplopers. Lampaert moest de sprint van ver inzetten, maar tegen Philipsen en Kooij had hij geen schijn van kans.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24