Tour of Britain: Wout van Aert reageert nadat hij bijna opnieuw tweede werd

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het was harken voor Wout van Aert in de slotrit van de Tour of Britain. Hij werd uiteindelijk tweede en pakte de eindzege.

Het werd een bijzondere slotrit voor Wout van Aert in de Tour of Britain. De koers moest eventjes halt houden door een ongeval op het parcours.

Nadat voor de tweede keer gestart werd reden Rodriguez en Williams weg en draaiden goed rond. De voorsprong liep op tot 2 minuten, terwijl hun achterstand in de rangschikking respectievelijk 39 en 9 seconden bedroeg.

Jumbo Visma kon de koers weer in handen nemen en bracht Van Aert weer in de wedstrijd. Rodriguez ging alleen in de aanval, terwijl Williams bijgehaald werd door het peloton.

Een elitegroepje zette de achtervolging in op Rodriguez. De Spanjaard won de etappe, Van Aert werd tweede op 11 seconden en stelde daarmee zijn eindzege veilig.

“Het is logisch dat iemand als Rodriguez sterker is op deze beklimmingen. Gelukkig was er richting finale nog een vlakker stuk. Ik heb alles te danken aan mijn ploegmaats, die nog een en ander kwamen rechtzetten”, liet Van Aert bij Het Laatste Nieuws optekenen.

De eindzege leek lange tijd niet meer mogelijk. “Of ik dacht dat de eindzege weg was? Ja, toch wel. Toen ik Rodriguez niet kon volgen was dat zeker geen goeie situatie. Maar er zat niets anders op dan rustig te blijven.”