Veel twijfels over Wout van Aert voor de Tour de France: "Pas dan zijn we zeker"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert deed op het BK mee voor de prijzen, maar viel als vijfde naast het podium. Tiesj Benoot durft zich echter niet uitspreken over de Tour de France

Voor Wout van Aert was het Belgisch kampioenschap de laatste test voor de start van de Tour komende zaterdag. Van Aert haalt opnieuw een degelijk niveau, maar van een echte topvorm is nog geen sprake. 

Hetzelfde geldt voor zijn ploegmaat Jonas Vingegaard. "Ik durf niet voorspellen hoe goed ze zijn", zegt Tiesj Benoot bij HLN. "Wout en Jonas zelf ook niet. Elke atleet die uit een blessure komt, is onzeker. Pas na het eerste weekend zullen we kunnen inschatten hoe goed ze zijn."

"Wout heeft de voorbije weken progressie gemaakt, maar staat niet op het niveau van vorig jaar en zeker niet op dat van twee jaar geleden." Twee jaar geleden won Van Aert drie ritten en loste hij Pogacar bergop op Hautacam. 

Het wordt dus wachten tot de Tour zelf om te weten hoe goed Van Aert en ook Vingegaard zijn. Van Aert maakte wel al duidelijk dat hij Vingegaard wil helpen aan zijn derde opeenvolgende Tourzege.