Wellens daagt Van Avermaet nu al uit: "Dat gaat niet gebeuren, hoor"

bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tim Wellens rijdt zondag zijn allereerste Omloop. Toch start hij al meteen als favoriet. Het is weinige renners gegeven. De conditie van Wellens is er dan ook. Toch is er ook een maar. Hoe staat het immers met zijn parcourskennis gesteld? Dat is immers niet onbelangrijk in die koers.

"Mijn grote nadeel is dat ik het parcours niet ken", geeft Wellens ook toe. "Maar mijn vader zegt dat het niet moeilijk is om een tactiek te bedenken voor de Omloop. Ik moet gewoon het wiel van Greg Van Avermaet volgen. Dat gaat iedereen doen."

Wellens heeft het ook gehoord, hoe sterk die Van Avermaet momenteel rond aan het rijden is. Anderzijds voelt hij zichzelf ook bijzonder goed. "Ik heb gehoord dat zijn ritzege in de Ronde van Oman erg indrukwekkend was. Hij reed iedereen gewoon uit het wiel. Het zou straf zijn mocht hij mij ook uit het wiel rijden. Dat gaat niet gebeuren", voorspelt Wellens.

En toch: Wellens reed nooit een Vlaamse klassieker. Zoiets dreigt hij in de Omloop toch cash te betalen. “Dat kan de reden zijn, mocht het toch niet van een leien dakje lopen. Maar met Lars Bak of Lawrence Naesen zal ik zaterdag een goede bodyguard hebben om mij te gidsen. Zij kennen het parcours als hun broekzak.”

Bescheiden Bennoot

Naast Wellens heeft Lotto-Soudal ook nog Tiesj Bennoot als speerpunt. Hij vertrekt met iets bescheidenere ambities dan zijn ploegmaat. "Sinds 2014 ga ik elk jaar op hoogtestage. Meestal na de klassiekers of voor de najaarskoersen. Nu heb ik er mijn klassiekers mee voorbereid. Omdat zo'n hoogtestage goed werkt voor mij. Het is iets wat ik moet durven."

Bennoot hoeft geen kopman te zijn. Een vrije rol is meer dan voldoende voor hem. "Wellens heeft bewezen dat hij heel goed is. Jens Keukeleire kan ook een finale rijden. Niemand die het over hem heeft. Zelf voel ik me altijd goed in een vrije rol."