Wat als… Remco Evenepoel nu eens met opzet tijd verloor

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel moet vandaag in de tijdrit tonen dat het tijdverlies van zaterdag slechts een voetnoot in deze Giro zal zijn. En misschien deed hij dat wel met redenen.

14 seconden verloor Remco Evenepoel zaterdag op Primoz Roglic. Een passage die volgens velen aantoont dat Evenepoel niks zal betekenen in deze editie van de Giro d’Italia.

Maar wat als hij dat tijdverlies nu eens met opzet geleden heeft? Als hij in dezelfde tijd van Primoz Roglic aangekomen was, dan had onze landgenoot de roze trui opnieuw moeten aantrekken. Nu staat hij als tweede in het klassement 8 seconden achter op de roze trui.

En dat heeft zijn gevolgen. Veel tijdverlies door de mediaverplichtingen zou er zaterdagavond nog bijgekomen zijn, terwijl Evenepoel zich nu volop kon voorbereiden op de tijdrit van vandaag. En er is nog meer…

Als hij de tijdrit in de roze trui zou moeten rijden, dan kan hij zijn eigen tijdritpak niet dragen. Daarmee kan hij hoe dan ook nog meer tijdwinst boeken, dan wat hij verloren heeft. We zullen het vandaag zien. Om 16.25 uur rijdt Evenepoel zijn tijdrit...