Wat kan Evenepoel in Zwitserland? “Benieuwd tegen die mannen”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag gaat Remco Evenepoel van start in de Ronde van Zwitserland. Het is uitkijken hoe hij gerecupereerd is na de coronabesmetting.

De coronabesmetting van Remco Evenepoel gooide met een vroege exit in de Giro d’Italia roet in het eten voor het programma dit jaar. De Ronde van Zwitserland is daarom een extraatje.

De kritiek die hij vanuit Italië kreeg op zijn exit, alsof hij die gespeeld zou hebben, deert hem niet. “Dat was niet makkelijk, maar ik heb niets te verbergen. Ik was zo ziek, dat het tweede streepje op mijn zelftest sneller kleurde dan het eerste. Gelukkig ben ik mentaal sterk om zoiets achter me te laten”, vertelt Evenepoel aan Het Nieuwsblad.

Nu is het uitkijken hoe het met zijn conditie zit. Die is in ieder geval beter dan het einde van de Giro, toen hij zelfs tijd verloor in een rit die deed denken aan de Ardennen. Toen al was het duidelijk dat er iets niet klopte.

“Ik heb nu een beter gevoel in mijn benen dan toen, maar ik mis vermoedelijk nog enkele procentjes om echt top te zijn. Ik ben benieuwd wat dat brengt tegen mannen die in volle voorbereiding zijn op de Tour en van hoogte komen”, besluit Evenepoel.