Wout van Aert heeft slecht nieuws voor zijn fans net voor de start van de Tour

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert staat dan toch aan de start van de Tour. Maar of hij de beste versie van zichzelf zal zijn, daar twijfelt hij toch zelf ook stevig aan. 

Na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen kon Wout van Aert niet deelnemen aan de Giro. Hij zette zijn zinnen op de Tour en staat zaterdag ook effectief aan de start. Maar of hij zal schitteren is maar de vraag. 

“Het is mijn slechtste vorm aan de start van de Tour ooit dus ik sta hier met een raar gevoel natuurlijk. De laatste 2 maanden heb ik echt hard gewerkt, maar ik ben niet zo goed als gewoonlijk", zegt Van Aert bij HLN.

Betekent dat ook dat Van Aert zich niet zal mengen in de sprint? "Wel, ik hoop dat ik competitief kan zijn in die sprintritten. Maar ik heb het op het BK geprobeerd en daar liep het niet goed af. Ik voelde dat je toch in topvorm moet zijn om top te zijn in zo’n sprint."

Van Aert wil dan ook het openingsweekend afwachten om zeker te zijn van zijn vorm. "Daarna zal ik wel voelen of het mogelijk is en wannéér", besloot Van Aert nog.