Wout van Aert heel boos over vragen die hij krijgt over ploegmaat

door: BVDO
Wout van Aert E3 Harelbeke
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma heeft zich versterkt met Dylan van Baarle. De winnaar van Parijs-Roubaix wordt zo ploegmaat van Wout van Aert.

Op de mediadag van Jumbo Visma gaf Wout van Aert deze week meer duiding bij zijn programma voor het jaar 2023. Achteraf kwamen er heel wat vragen, ook over Dylan van Baarle.

De journalisten van kranten zien Van Baarle immers niet als een ploegmaat, maar als een concurrent voor Wout van Aert. Vragen waar Van Aert heel geagiteerd op reageerde.

“Stel dat Dylan vorig jaar niet had gewonnen in Roubaix. Dan zegt iedereen gewoon: wat een aanwinst voor Jumbo-Visma. Maar omdat hij wel gewonnen heeft, zouden we elkaar nu ineens in de weg zitten?”, ging hij in de aanval.

De situatie tussen Van Baarle en Van Aert doet denken aan die van vorig jaar. Toen haalde Jumbo Visma Christophe Laporte binnen en ook dat zou niet te rijmen geweest zijn met Wout van Aert. De werkelijkheid draaide heel anders uit.

“Het is duidelijk dat het er in de klassiekers omgaat om zo veel mogelijk mensen in de finale te hebben. Dat is de sleutel. Als ik de Ronde of Roubaix win, zal het altijd met dank aan de ploeg zijn”, zei Van Aert nog.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24