Wout van Aert krijgt heel goed nieuws te horen bij Jumbo Visma

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

37 is hij ondertussen, maar Robert Gesink doet er bij Jumbo Visma nog een jaartje bij. Het wordt zijn afscheidsjaar, want eind 2024 stopt hij.

Robert Gesink blijft nog een jaar langer ploegmaat van Wout van Aert. “In december had ik met de ploeg afgesproken dat we na de Giro verder zouden praten over een eventueel wielerpensioen. Het teammanagement liet de beslissing daarbij volledig aan mij, wat ik apprecieer”, zegt Gesink op de website van de Nederlandse wielerformatie.

Gesink rijdt al zijn hele leven voor Jumbo Visma en voorganger Rabobank. “Ik heb de goede en slechte kanten van de wielersport gezien. Ik ben blij dat ik die ervaring kan delen met de jonge talenten in de ploeg. Ik ben het team heel dankbaar en dat is wederzijds. In de voorbije jaren gaf ik steeds het beste van mezelf en ik voeg daar met veel zin nog een jaar aan toe.”

Merijn Zeeman is bijzonder blij met zijn landgenoot. “Robert is een icoon van ons team en daar zijn wij zuinig op. Al vele jaren is hij een steunpilaar. Zijn contract verlengen was voor ons een logische beslissing en gelukkig deelde hij die mening.”