Wout van Aert spreekt duidelijke taal over duel met Remco Evenepoel in Zwitserland

door: BVDO
Wout Van Aert - Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag gaat de Ronde van Zwitserland van start. Voor het eerst staan Wout van Aert en Remco Evenepoel samen aan de start van een rittenkoers.

Wout van Aert en Remco Evenepoel staan vandaag oog in oog met elkaar in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. Iets voor de supporters om naar uit te kijken.

“In de eerste plaats wordt het afwachten hoe Remco hersteld zal zijn van zijn coronabesmetting in de Giro. Hopelijk kan hij dat snel achterwege laten en zich weer op het sportieve focussen”, zegt Van Aert aan Sporza.

Beiden focussen ook op de tijdritten, dus dat geeft wel wat om naar uit te kijken. “In de tijdritten wordt het misschien een duel, maar eigenlijk is het best simpel... We starten allebei op een ander uur, dus het zal niks veranderen aan mijn persoonlijke aanpak.”

Voor ritwinst maakt het alvast geen verschil, zo oordeelt Van Aert. “Er is niet echt rivaliteit. Remco is gewoon een extra te duchten tegenstander. Als hij de benen van zijn tijdrit in de Giro heeft, zal Remco hier de topfavoriet zijn.”