Wout van Aert verklaart tegenvallende Olympische tijdrit: "Dat ontbrak"

door: WVB
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert kon woensdag zijn gouden droom niet waarmaken op de Olympische tijdrit. Van Aert eindigde met een zesde plaats net naast de medailles. Het wielerfenomeen uit Herentals verklaart zijn tegenvallend resultaat.

Van Aert was nochtans goed gestart, maar hij kon dat niveau in het tweede deel niet blijven volhouden. Op het langere stuk ‘vals plat’ verloor hij te veel tijd om nog kans te maken op eremetaal. Zijn tempo daalde met rasse schreden en van Aert moest uiteindelijk vrede nemen met de zesde plaats. 

Helemaal als een verrassing komt dit ietwat tegenvallende resultaat niet voor alleskunner van Aert. De wegrit van afgelopen zaterdag heeft er dan ook stevig ingehakt. “Voor zo’n tijdrit moet je natuurlijk echt fris zijn en ervoor kunnen vechten. Dat ontbrak. Mentaal kon ik iets frisser zijn, ook al kon ik starten met de wetenschap dat ik al een medaille op zak had."

Toch kijkt van Aert met een tevreden gevoel terug op zijn eerste Spelen. "Uiteindelijk mag ik zeker geen spijt hebben van dit avontuur. Met zilver moet je gewoon content zijn.”