Wout van Aert zegt welke fout hij tegen Mathieu van der Poel maakte

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert eindigde in de Wereldbekercross in Gavere opnieuw als tweede. Ook in de modder was Mathieu van der Poel de betere van onze landgenoot.

Als er één plek was waar Wout van Aert de zege zou kunnen pakken tegen Mathieu van der Poel, dan was het wel in Gavere. Toch kwam het echter niet zover. De Nederlander soleerde naar vier op vier.

“In de eerste twee rondes probeerde ik dicht bij hem te blijven”, zei Van Aert in het flashinterview. “Halverwege de tweede ronde, op de lange klim, ging ik een beetje over mijn limiet.”

“Dat is iets wat je niet moet doen in een cross als deze. Ik denk dat ik in de volgende ronde dertig seconden of zo verloor. Met hoe het vanaf dat moment ging was ik blij met hoe het ging, maar in het begin was Mathieu geweldig, hij was van een ander niveau.”

Van Aert had er duidelijk meer van verwacht. “Zo’n parcours met veel loopstroken ligt me in principe wel, dus ik wou het hem toch moeilijk maken in het begin en te zien hoe lang ik in zijn buurt kon blijven. Ik ben in ieder geval niet weggereden. Ik ben wel blij met hoe het tweede deel ging, maar voorlopig moet ik tevreden zijn met het niveau dat ik nu haal.”