Zelfs collega twijfelt niet aan Evenepoel: “Remco zei dat met een stalen gezicht”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel wil vandaag in de tijdrit in de Giro zijn voorsprong op de dichtste concurrenten vergroten. Al lang zit hij met dromen die hij absoluut wil verwezenlijken.

Arne Marit is sprinter bij Intermarché-Circus-Wanty en momenteel ook aan de slag in de Giro, maar in de eerste plaats is hij generatiegenoot en goede vriend van Remco Evenepoel.

De twee kennen elkaar al lang en komen allebei uit Galmaarden, vooraleer de familie Evenepoel naar Schepdaal verhuisde. Voor Marit is Evenepoel nog altijd dezelfde als vroeger.

“Kijk, Remco zei bij de junioren met een stalen gezicht: ik wil alle drie de grote rondes winnen. Haha, zoiets vinden ze in België maar niks. Maar hij is nu toch aardig op weg”, vertelt Marit aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

“Zijn uitspraken komen misschien een beetje 'enthousiast' over. Als haantje- de-voorste. Het is gewoon zoals hij is en zoals hij was. Toen hij bij Anderlecht in de jeugd voetbalde, had hij altijd de beste fysieke testen. Voor niemand onder willen doen, zo ambitieus. Maar met zoveel talent en power mag dat.”