Bart Peeters heeft duidelijke boodschap voor Pro-Palestijnse actievoerders tijdens opening Belgisch EU-voorzitterschap

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

‘Zie ons doen’ was in Mechelen het openingsevenement van het Vlaamse luik van Belgische EU-voorzitterschap. Het feest werd verstoord door pro-Palestijnse actievoerders. Op het podium werden boodschap verkondigd en er stond ook een groep van mensen met vlaggen in het publiek.

De artieste Hind Eljadid verkondigde de pro-Palestijnse boodschappen. Ze deed dat in plaats van een haiku voor te lezen van voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy. Verschillende mensen in het publiek hadden Palestijnse vlaggen mee en riepen mee vanop de Grote Markt. De politie kon verschillende actievoerders uit het publiek halen.

Intussen stonden er achter de schermen heel wat artiesten klaar om op te treden, waaronder Metejoor en Laura Tesoro. Die laatste besloot toch om op het podium te gaan zingen.

Laura sprak lof voor de actievoerders en had niets dan lof voor de Palestijnse actievoerders. Ze zwaaide zelf ook met de Palestijnse vlag.

Bart Peeters stond ook op het podium. Hij had een duidelijke boodschap na al het tumult. “We hebben heel duidelijk notitie genomen van de boodschap die hier naar voren werd gebracht”, citeert VRTNWS hem. “Mensen hebben het recht om hun mening te zeggen, zo simpel is het.”

“Respect. Het punt is gemaakt. Ik ben natuurlijk naïef want ik ben maar een zanger, maar we hopen dat het ooit goed zal komen met de vrede en de liefde in de wereld. Vervolgens zong Bart het nummer ‘Hoeveel ik van je hou’, samen met Laura Tesoro en Aaron Blommaert.