Christoff belandde in een depressie: “Kon niets meer zeggen, was zo vernederd”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram

Christoff heeft een moeilijk moment uit zijn leven gedeeld. Hij werd als tiener zwaar gepest op school.

Dat vertelde Christoff vanochtend bij Ann Van Elsen in ‘Speeltijd’ op Joe. Die pesterijen begonnen bij de leerkrachten. “Dat was rond de finale van de Soundmixshow, zo van die lullige opmerkingen: ‘Ah, we zien u nog eens! Moet je niet voor de camera gaan staan?’”

Het ging van kwaad naar erger en zijn medeleerlingen namen de opmerkingen natuurlijk met plezier over. Christoff herinnert zich de ‘laatste honderd dagen’-show. “Ik zei tegen ons mama: ‘Ik heb zo’n raar buikgevoel, ik ga er echt niet naartoe.’”

Vernederd

Toch moest hij van zijn moeder gaan. “Ik ging ernaartoe met een heel klein hartje. Ineens kom ik daar toe en zie ik allemaal affiches van mezelf op het podium hangen. Mijn deelname aan de Soundmixshow was zo’n beetje de rode draad geworden door heel de show.”

“Toen ben ik in de auto gestapt en heb ik eigenlijk niet meer kunnen praten. Dat was heel raar. Ik kon niets meer zeggen. Ik was zo vernederd daar.” Ook volgens de directeur waren ze “te ver gegaan”.

Drie maanden lang is Christoff niet meer naar school mogen gaan van de dokter. “Ik had heel zware uitslag in mijn gezicht, puur van de stress. Dan heb ik een hele zware depressie gehad.”