Helmut Lotti kan het maar moeilijk geloven nadat hij erg verrassend nieuws te horen krijgt

door: STG
Helmut Lotti
Afbeelding bron: Photonews

Het zijn erg drukke tijden voor Helmut Lotti. Na zijn passage op de 'Graspop Metal Meeting' in Dessel, weet hij heel wat harten te veroveren. Zijn nieuwste album is een schot in de roos.

Het optreden van Helmut Lotti op 'Graspop Metal Meeting' afgelopen zomer gaat nu al de geschiedenisboeken in als een uniek moment voor de festivalorganisatoren. De hype van de zomer zorgt voor een ongezien succes.

Om tegemoet te komen aan de massale reacties op dat optreden bracht de zanger een metalalbum uit. ‘Hellmut Lotti Goes Metal – Live At Graspop Metal Meeting 2023' pronkt op de eerste plaats in de Ultratop en verslaat onder meer CAMILLE en Pommelien Thijs.

Twee weken geleden begon Helmut zelfs nog aan een tournee, die nu ook al een groot succes is bij het publiek waar hij op verder wil surfen. "Ik wil een plaat maken met een nieuw repertoire. Dat hoeft niet noodzakelijk door mij geschreven te zijn, maar ik wil wel nummers die de mensen niet kennen van iemand anders", zei de zanger daar eerder over in 'De Zevende Dag'.

"Zo kan ik ook een eigen oeuvre uitbouwen. Ik wil dat de mensen zeggen: 'Heb je de nieuwe plaat van Helmut Lotti al gehoord?' En niet: 'Heb je de nieuwe cover van Kiss van Helmut Lotti al gehoord?’", besluit hij.