Margriet Hermans denkt zo het hare van Metejoor en Camille: "Waar gaat dit naartoe?"

door: LHX
Margriet Hermans
Afbeelding bron: VRT

Er is de laatste jaren een heel nieuw leger aan jonge Nederlandstalige artiesten opgestaan. Maar hoeveel vragen ze eigenlijk voor een optreden?

Metejoor en Camille zijn razend populair. Het is dan ook geen verrassing dat het heel wat kost om hen te boeken. De eerste vraagt 25.000 euro voor een optreden, de nieuwe popqueen zelfs 30.000.

De vraag is uiteraard wat voor impact dat heeft op de rest van de sector. Is er nog wel geld over voor de oude garde, die een stuk goedkoper is?

Margriet Hermans, bijvoorbeeld, vraagt 3.150 euro voor een liveoptreden van een uur. Zij heeft, gezien haar recent herwonnen populariteit, voorlopig weinig reden tot klagen, maar toch stelt ze zich vragen bij de prijzen van haar jongere collega's.

"Die prijzen die de jonge artiesten vragen, klopt dat allemaal we?", reageert ze in Dag Allemaal. "Ik zie daar bedragen tussen staan waarvan ik denk: waar gaat dit naartoe?" Toch vreest ze voorlopig nog niet voor haar job. "Ik heb de indruk dat de markt breed en ruim genoeg is om naast de dure kleppers ook artiesten aan bod te laten komen", relativeert ze.