Margriet Hermans zorgt opnieuw voor opschudding bij tv-bazen na scherpe uitspraak

door: STG
margriet hermans
Afbeelding bron: Photonews

Er is al veel geschreven en gezegd over de ontslagronde bij de VRT. Ook Margriet Hermans neemt geen blad voor de mond. Ze is dan ook scherp voor de tv-bazen.

Omwille van besparingen werden de voorbije weken heel wat bekende gezichten aan de deur gezet bij de VRT. Zo werd Geena Lisa en Saartje Vandendriesche vriendelijk de deur gewezen. Het valt dan ook op dat het vooral vrouwen zijn die aan de deur werden gezet.

In Dag Allemaal legt Margriet Hermans dan ook uit waarom dat volgens haar zo is. “Ik zal hier geen vrienden mee maken, maar mannen worden gekozen voor hun talent, vrouwen om hoe ze eruitzien."

“Vrouwen met echt talent worden dikwijls niet ontdekt, omdat die tv-bazen afgaan op de looks en de verkeerde vrouwen kiezen.“ Maar looks zijn alles. “Het zijn mooie dames, maar ze worden te veel gedirigeerd”, zegt Margriet.

Daarmee wil Margriet niet gezegd hebben dat er geen vrouwelijk talent is. Ze twijfelt er wel aan of dat alleen echt voldoende is om te overleven.

"Ze hebben te weinig lef, en te weinig persoonlijkheid. Een programma waarbij iemand veertien dagen in een bos gaat zitten zonder eten? Wie zit daarop te wachten? Ik niet alleszins. Ik vind het helemaal niet sexy”, aldus Margriet.