Niels Destadsbader maakt zich grote zorgen over toekomst: “Ga ik dan wel gelukkig zijn?”

door: ASX
Niels Destadsbader
Afbeelding bron: Play4

Door zijn overstap van de commerciële zender naar de openbare omroep kwam Niels Destadsbader in een ware mediastorm terecht, zeker nadat enkele details over zijn loon bij de VRT uitlekten. Nu de storm wat gaan liggen is, haalt de VRT haar raspaard opnieuw van stal in het programma ‘The greatest dancer van Vlaanderen’.

Niet als presentator - dat neemt Aster Nzeyimana voor zijn rekening – maar als coach. Verrassende keuze toch wel, aangezien Niels in de eerste plaats een zanger en geen danser is. “Ik heb weinig kaas gegeten van danstechniek, maar ik ben meer bezig met het verhaal dat de dansers willen vertellen”, klinkt het in een interview aan Flair.

“Ik peper de kandidaten goed in dat ze zich niet van de wijs moeten laten brengen door negatieve commentaren”, gaat Niels verder. De zanger kreeg de laatste tijd zelf ook bakken kritiek over zich heen en spreekt dus uit ervaring. “Opbouwende kritiek kan ik zeker wel smaken, maar ik heb er wel problemen mee als het persoonlijk wordt of wanneer mijn familie geviseerd wordt”, vertelt Niels hierover.

Al zijn negatieve commentaren niet de grootste zorg van de zanger. “Waar ik wel eens wakker van lig, is het feit dat ik 34 jaar ben en nog altijd geen papa ben, terwijl ik dat héél graag wil zijn”, vertelt Niels openhartig. “Ik vraag me af of ik wel even gelukkig zal zijn mochten er geen kinderen komen?”