Stan Van Samang twijfelt niet meer nadat er naaktfoto’s van hem zijn gelekt: “Daarom ben ik in de val gelokt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn naaktfoto’s van Stan Van Samang gelekt. De zanger heeft zich laten vangen door een zekere Eveline. Haar profiel is intussen ook al verwijderd.

Het Laatste Nieuws kon details bekijken van het verzoekschrift van Stan zijn advocaat. Daarin staat onder meer hoe 'Eveline' de zanger in de val lokte. Ze deed  dat via de chatapp Kik. Dat kan je vergelijken met een messenger van Facebook.

Het begon allemaal enkele maanden geleden. De vrouw contacteerde Stan via Instagram. Hij knoopte een "internet-vriendschapsrelatie” met haar aan. Al snel waren ze van mening dat Instagram geen geschikt medium was voor de gesprekken die ze voerden.

Ze schakelden over op de chatapplicatie Kik, waarmee geregistreerde gebruikers onderling berichten kunnen sturen. Uiteindelijk stuurde Stan ook naaktfoto’s naar haar profiel. Die werden verspreid en nadien te koop aangeboden.

Stan Van Samang zelf twijfelt ook niet meer waarom hij in de val werd gelokt. “Hij vermoedt dat hij gecontacteerd werd om eerst zijn vertrouwen te winnen, hem te overtuigen beelden te maken om die erna te verspreiden en te commercialiseren", staat er in het vonnis.