Stapt Margriet Hermans opnieuw de politiek in? Ze geeft zelf het antwoord

door: BCM
Margriet Hermans
Afbeelding bron: Photonews

Margriet Hermans sleepte zonet de trofee van 'Zomerhit' in de wacht. Dat deed ze met het nummer 'Lekker Blijven Hangen'.

Momenteel is Margriet vooral bekend als zangeres, maar vroeger was ze een hele tijd actief in de politiek als Vlaams Parlementslid voor Open Vld. Wat de inhoud betreft, zou Margriet een terugkeer overwegen. Maar qua sfeer en appreciatie van collega's? Liever niet.

"Ik heb nu veel meer geluk op het podium", zegt Margriet bij de MNM-podcast '22 Minuten Stomme Vragen'. Natuurlijk zijn er wel dingen die ze graag anders zou zien. "Dan zou ik toch heel graag bij een of andere minister gaan praten om te vragen hoe de maatschappij eruitziet voor de vijftigplusser", zegt ze.

Margriet vindt dat daar dringend veranderingen moeten gebeuren. Ze zou graag de functie van 'minister van senioren' in het leven roepen, want die bestaat nog niet. "Ik vind dat fout, want dan is er ook geen communicatie mogelijk", zegt ze. "Als ik dat morgen mag worden, minister van senioren, dan zeg ik denk ik meteen ja", lacht ze.