Opmerkelijk: smartphone gebruiken in openbaar is verboden in dit dorp

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Een sticker met een smartphone en een rode lijn erdoor, dat duikt voortaan overal op in het straatbeeld in het Franse dorp Seine-Port. Inwoners stemden in een referendum voor een verbod op het gebruik van smartphones in het openbaar.

Seine-Port ligt enkele tientallen kilometers van Parijs en heeft minder dan 2.000 inwoners. Zij die kwamen opdagen voor het referendum stemden met een nipte meerderheid van 54% voor het verbod op het gebruik van smartphones in het openbaar.

Aan wie door de straten wandelt, op een bankje zit, gaat winkelen of op café gaat, wordt gevraagd niet meer op zijn smartphone te scrollen. Ouders worden aangemoedigd hun kinderen geen schermen te geven in hun slaapkamer, 's ochtends of tijdens maaltijden.

Ouders die een akkoord ondertekenen waarin ze aangeven dat ze hun kind geen smartphone geven voor hun 15e, zullen voor hun kind van het bestuur een eenvoudige gsm krijgen waar ze enkel mee kunnen bellen.

Een belangrijke kanttekening: de politie zal mensen die hun smartphone toch gebruiken niet kunnen beboeten aangezien er geen nationale wet bestaat die het gebruik van smartphone verbiedt.

Tags smartphone